Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

De werkgever geeft steeds minder om een diploma

Sommige mensen werken hard om een diploma of certificaat te halen. Ze hopen daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Tijdens het sollicitatiegesprek komt het diploma vaak niet ter sprake. Grote kans dat bij je laatste sollicitatie niet gevraagd is om je diploma te laten zien. De vraag is hoeveel waarde werkgevers daaraan nog hechten. Volgens het onderzoek van het UWV (najaar 2020) geven werkgevers steeds minder om de diploma’s van hun werknemers. Maar liefst 7 op de 10 werkgevers letten meer op de combinatie van vaardigheden en kennis, dan op diploma’s.

Ervaring

Veel werkgevers zijn geïnteresseerd in de praktische ervaring en de persoonlijkheid van de kandidaat. Aan de hand van de ervaringen van de kandidaat kun je ook veel beter nagaan of iemands persoonlijkheid goed past binnen een organisatie. De match tussen persoonlijkheid en bedrijfscultuur is voor de werkgever steeds belangrijker.  Dit hangt natuurlijk wel van de functie af. Voor sommige functies zijn  diploma’s of certificaten noodzakelijk. Daar zal de werkgever dan sneller naar vragen.

Belangrijke vaardigheden
Uit het onderzoek concludeert het UWV dat er verschillende belangrijke vaardigheden zijn die werkgevers zoeken in nieuwe werknemers. Vakkennis blijft de komende vijf jaar het belangrijkst voor werkgevers. Ruim 61% van werkgevers zien dit als de meest relevante kwaliteit. De gevraagde kennis wordt wel steeds breder. In veel sectoren moeten werknemers van meer zaken tegelijk verstand hebben dan wat ze in hun opleiding leerden. Het werk wordt vaak steeds complexer en de kandidaat moet dan meer in huis hebben. In het onderzoek zijn verder de belangrijkste vaardigheden:
  • klantgerichtheid (43%)
  • probleemoplossend vermogen (32%)
  • communicatieve vaardigheden (30%)
  • samenwerken (28%)
  • digitale vaardigheden (24%)
  • aanpassingsvermogen (24%)

Bron: Intermediair

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: