Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Werkstress kost 2,8 miljard per jaar

Verzuim van werknemers met als oorzaak werkstress kost werkgevers in Nederland maar liefst 2,8 miljard euro per jaar aan loondoorbetaling. Maar liefst 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben last van burn-outklachten. Zo bleek onlangs uit de factsheet Werkstress van onderzoeksinstituut TNO. Deze is gebaseerd op de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), een onderzoek van TNO en CBS.

Stijging

Werknemers verzuimden in 2018 elf miljoen dagen. Een jaar eerder waren dat er nog tien miljoen. In 2017 kostte dit in totaal 2,8 miljard euro voor werkgevers, wat per werknemer neerkomt op 8.100 euro. Bijna de helft van alle werknemers (45%) vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

Technostress

Technologiegebruik is een belangrijke factor als het om werkstress gaat. Zo maakt 60 procent van de werknemers bijna de hele dag gebruik van een pc of smartphone. Ruim 28 procent van de werknemers ervaart vaak of altijd een te veel aan informatie. Werkgevers moeten deze vorm van psychosociale arbeidsbelasting (PSA) beperken. Werkgevers kunnen dit aanpakken met een integrale aanpak. Die is vaak een combinatie van het vergroten van de belastbaarheid van medewerkers en het wegnemen van de oorzaken van stress.

Aan de slag

Wil je aan de slag met het reduceren van werkstress in jouw organisatie? Gebruik dan deze tool Werkdruk Wegwijzer van het TNO of doe ontspanningsoefeningen. Je kunt ook de cursus Timemanagement volgen om beter om te gaan met jouw tijdbesteding.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: