Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Nederlandse mannen werken het langst

Er zijn in Europa grote verschillen in werktijden en werkduur. Hoe lang werken de werknemers in Europa. Nederlandse mannen zijn koploper. Zij brachten in 2018 van alle Europese landen het grootste gedeelte van hun leven werkend door. Zij werkten gemiddeld 42,9 jaar. Dat is net zo lang als hun Zweedse evenknie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.

Korter

In bijna alle Europese landen werken mannen langer dan vrouwen, met uitzondering van Letland en Litouwen. In Letland werkten mannen en vrouwen evenveel en in Litouwen brachten de vrouwen een groter deel van hun leven werkend door. De Nederlandse vrouwen werkten zo’n vijf jaar korter dan de mannen. Maar zij zijn wel met een inhaalslag bezig. Het aantal werkende vrouwen nam sinds het jaar 2000 met 22% toe, voor de mannen was dit 8%.

Slimmer werken

Als we de mannen en de vrouwen bij elkaar optellen dan werkten zij in 2018 gemiddeld 40,5 jaar van hun leven en hebben daarmee op de Zweden na (41,9 jaar) het langste werkende leven van Europa. Het Europese gemiddelde ligt een stuk lager, namelijk op 36,2 jaar. Dat gemiddelde stijgt. Dat is 0,3 jaar langer dan in 2017 en 3,3 jaar langer dan in 2000. Om het werken vol te houden is het van belang om goed om te gaan met de werktijd en werkdruk. Jouw Academy heeft enkele tips op een rij gezet om slimmer te werken.

Oost west

Er is een duidelijk verschil tussen het werkende leven van mensen in het oosten en westen van Europa. In landen als Italië (31,8 jaar), Kroatië (32,4) en Griekenland (32,9) wordt duidelijk minder lang gewerkt als in Nederland. Een mogelijke verklaring zijn de pensioenstelsels en pensioenleeftijden in de verschillende landen. Ook speelt de levensverwachting een grote rol, al is die minder hard toegenomen dan het aantal jaren dat werkend wordt doorgebracht.

 

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: