Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Werk-privébalans: nieuwe richtlijn

Met de Multidisciplinaire preventieve richtlijn werk-privébalans kunnen arboprofessionals herkennen welke werknemers een verhoogd risico lopen op gezondheidsklachten en verzuim door een verstoorde werk-privé balans. De richtlijn is opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) en bevat nu nieuwe informatie over de RI&E, preventie en een nieuwe module over thuiswerken. Dat is handig voor HR, de OR en anderen die te maken krijgen met de RI&E.

Preventieve maatregelen

In de richtlijn werk-privébalans staat dat in een RI&E ook aandacht moet zijn voor psychosociale arbeidsbelasting, afwijkende arbeidsomstandigheden bij thuiswerken en (voorgenomen) preventieve maatregelen in het Plan van Aanpak. In een preventief medisch onderzoek (PMO) of periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) kan de werk-privébalans, de herstelbehoefte en mate van ontevredenheid met het werk verder worden beoordeeld.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: