Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Wanneer ben je de beste werkgever om voor te werken?

De huidige krappe arbeidsmarkt dwingt werkgevers om out-of-the-box te denken en werknemers steeds meer tegemoet te komen. Maar wanneer ben je eigenlijk de beste werkgever om voor te werken? Hieronder vind je een paar richtlijnen.

 • Creëer veiligheid
  De beste werkgevers weten een sfeer te creëren waardoor medewerkers zichzelf mogen zijn en zich kwetsbaar op durven te stellen. 
 • Werk aan verbinding
  Goede werkgevers zorgen voor verbinding door regelmatig leuke dingen te organiseren. Denk aan een borrel aan het einde van de week, stimuleer het opzetten van een personeelsvereniging of ga een weekend weg met zijn allen. 
 • Voer ook moeilijke gesprekken
  Een goede werkgever gaat regelmatig – bijvoorbeeld een paar keer per maand – met je de diepte in en vraagt dan hoe het écht met  je gaat. Hij stelt dan vragen over de huidige werkdruk, ambities en wat je nodig hebt. Zo heeft de werknemer het gevoel dat er rekening gehouden wordt met zijn welzijn. Het uitspreken van waardering is ook een belangrijk onderdeel van gesprekken tussen werkgever en medewerkers.
 • Voer een buddy systeem in 
  Dat houdt in dat bijvoorbeeld om de zes weken iedere werknemer met een aangewezen buddy een paar uur lang praat over persoonlijke vaardigheden en ontwikkeling. Dit creëert meer saamhorigheid, zelfkennis en draagt bij aan de groei van een medewerker als mens en professional. 
 • Geef medewerkers de mogelijkheid om te groeien 
  Dat betekent dat werkgevers medewerkers genoeg vertrouwen, medezeggenschap en flexibiliteit geven en genoeg mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen. die ruimte vinden veel medewerkers prettig
 • Voer POP-gesprekken POP-gesprekken in plaats van functioneringsgesprekken voeren. Dus niet terugblikken maar vooruitblikken met een POP-gesprek. Daarbij kijk je ook hoe werknemers zich willen ontwikkelen en verbeteren. 
 • Opleidingsbudget Zorg voor een opleidingsbudget, zodat medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen en duurzaam inzetbaar blijven.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: