Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Vrouwen niet gevoelig voor voltijdsbonus

Het kabinet gaat kijken of het mogelijk is om deeltijders die voltijds gaan werken een structurele bonus te geven. Dat zou kunnen helpen om het personeelstekort en de werkdruk binnen organisaties te verkleinen. Maar volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) zal een bonus voor een volledig dienstverband vrouwen met oudere kinderen niet over de streep trekken om meer uren te gaan werken. In de eerste plaats is geld voor de meesten geen drijfveer. Zo zijn factoren zoals leuk en inhoudelijk interessant werk belangrijker dan het uitbreiden van het dienstverband. Dat blijkt uit het rapport ‘Eens deeltijd, altijd deeltijd’ dat het SCP heeft gepubliceerd.

Dagopvang

Het huidige beleid met verlofregelingen en kinderopvang is vooral gericht op moeders met jonge kinderen. Vrouwen met oudere kinderen hebben andere wensen, zoals een betere levensloopbegeleiding, arrangementen voor dagopvang voor kinderen die nog naar school gaan en meer begrip van werkgevers. Als werkgevers en overheid hun beleid aanpassen op de wensen van moeders met oudere kinderen is het arbeidspotentieel groot, want deze groep beslaat de helft van werkende vrouwen in deeltijd.

Debat

Uit het onderzoek van het SCP blijkt verder dat twee derde van de werkende vrouwen na de geboorte van hun kinderen in deeltijd gaat werken en dat blijven doen, ook als de kinderen ouder zijn of het huis uit zijn. Het SCP roept dan ook op tot een breed maatschappelijk debat over hoe we betaald en onbetaald werk willen organiseren in de toekomst.

Jouw Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: