Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Veel werknemers scholen zich niet bij

Werknemers scholen zich niet, geld over!

Om als werknemer bij te blijven, moeten werknemers zich blijven (bij)scholen. Hierdoor zijn ze duurzaam inzetbaar. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) trekt in het rapport Aanbod van Arbeid 2016 de conclusie dat in de periode 2004-2014 het aandeel werkenden dat een cursus of scholing volgt steeds rond de 40% lag. Veel werknemers scholen zich dus niet. Veel laagopgeleiden, flexwerkers en ouderen horen niet bij die groep die een cursus volgde. Het zijn juist deze kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt die relatief minder scholing volgen.

Er is een leercultuur in de organisaties nodig om ervoor te zorgen dat zowel werkenden als de kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt zichzelf blijven ontwikkelen. De ondernemingsraad kan dit met de directie bespreken en HR kan beleid ontwikkelen. Werknemers kunnen navraag doen bij de afdeling Personeelszaken/HRM naar het opleidingsbudget. Gemiddeld is er tussen de 500 en 750 euro per persoon. Vaak is dat er en er blijft regelmatig geld over. Dat is zonde. Als er geld is dan kun je bij je leidinggevende de mogelijkheden om een cursus te volgen bespreken.

Kijk eens bij het opleidingsaanbod van Jouw Academy of er trainingen passen bij jouw leervraag. Onze trainingen zijn betaalbaar en passen in het gemiddelde opleidingsbudget.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: