Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Veel organisaties voldoen nog niet aan de AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. Dat is al erg snel. Veel organisaties voldoen nog niet aan deze Europese privacywet. Dagblad Trouw schrijft dat dit blijkt uit peilingen van de DAS en de branchevereniging voor data- en marketingbedrijven DDMA. Volgens scans voldoet ongeveer de helft nog niet aan de nieuwe privacywetgeving.

Niet naleven

VNO-NCW en MKB Nederland erkennen dat zowel grote als kleine organisaties nog niet klaar zijn voor de nieuwe wetgeving. Dit komt omdat ze de huidige Wet bescherming persoonsgegevens niet naleven. Deze organisaties moeten een inhaalslag maken en dat kost tijd. Die tijd is er bijna niet meer, want vanaf 25 mei kan de Autoriteit Persoonsgegevens bij een overtreding van de AVG forse boetes uitdelen. Boetes die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s of 4% van de omzet. Organisaties lopen dus een risico.

Autoriteit persoonsgegevens

De AVG zorgt voor een versterking van de privacyregels. Organisaties moeten zorgvuldiger omgaan met de persoonsgegevens van werknemers en klanten.  Ze moeten aangeven welke privégegevens van wie ze in bezit hebben, hoelang ze die bewaren en wat ze er mee doen. Je kunt vragen wat organisaties over jou hebben. Ook heb je meer mogelijkheden om data te laten verwijderen. Als dat niet gebeurt dan kun je klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Cursus

Als je aan slag wilt met de persoonsgegevens in je organisatie dan kan dat. Als HR-professional ben je onder andere verantwoordelijk voor de persoonsgegevens van werknemers en sollicitanten.  Als je meer wilt weten over de AVG en hoe je daarmee kunt omgaan volg dan de cursus van HRM Academy.

Als je OR-lid bent dan heb je instemmingsrecht als de privacyregels in je organisatie veranderen. Je kunt het onderwerp ook zelf op de agenda zetten. De invoering van de AVG is een goede reden om de bescherming van persoonsgegevens met de directie te bespreken. Wil je meer weten over OR en privacy volg dan de open cursus.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: