Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Stel niet uit tot morgen…

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen. Iedereen stelt wel eens klussen uit. Andere dingen zijn leuker, uitdagender, urgenter of concreter. Pas als de deadline nadert of je collega’s worden ongeduldig dan kom je in beweging.  Vaak gaat deze werkwijze goed, maar soms stel je iets te lang uit en dan is het te laat.  Ga in plaats van iets anders te doen jezelf afvragen waar de blokkade ligt. Waar wacht je op? Wat heb je nodig om wél in beweging te komen voor die ene taak?

Oorzaken uitstelgedrag

Er is soms een blokkade. De actie is dan nog onduidelijk en daarom doe je het niet. Het kan ook zijn dat hetgeen waar je naartoe werkt bijzonder onaantrekkelijk is of dat hetgeen je voornam te doen, niet bij jouw rollen, taak of waarden past. Ook je omgeving kan een rol spelen bij uitstelgedrag.  Als je bang bent op commentaar dat je mogelijk krijgt, dan kan verlammend werken.  En dan stel je het graag uit tot morgen. Wat kun je doen tegen uitstelgedrag? Jouw Academy heeft enkele tips voor je.

Tips

  1. Gebruik de 5-minutenregel. Alles wat je in maximaal 5 minuten kan doen doe je meteen. Het is dan makkelijker het meteen te doen dan het in de agenda te plannen.
  2. Heb je vervelende taken doe die dan eerst. De rest van de dag heb je dan voor de leuke en uitdagende taken.
  3. Zijn er drempels waarom je niet aan de slag gaat? Ruim de drempels op. Maak de taak concreet. Als de uitkomst onaantrekkelijk is, kijk dan of je die aantrekkelijker kan maken.
  4. Vraag een ander om hulp of bijvoorbeeld je tekst te lezen of een moeilijk gesprek te oefenen.
  5. Plan de lastige taken in. Maak gebruik van timemanagementtechnieken. Wil je hier meer over weten kijk dan hier.
  6. Stel je eigen deadlines als je het prettig vindt om een stok achter de deur te hebben. Doe je telefoon uit en ga met de uitgestelde klus aan de slag. Beloof dat je binnen een uur reageert. Je zet dan jezelf op scherp.

 

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: