Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Steeds meer mensen kunnen niet lezen

In onze samenleving is lezen een belangrijke vaardigheid. Ook op de werkvloer ontkom je er niet aan. Zelfs voor eenvoudig werk zoals schoonmaken en vakkenvullen moet je kunnen lezen. Je hebt dan ook vaak de computer nodig om allerlei administratieve zaken af te handelen. Dit is voor veel mensen een probleem. Er zijn ruim 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Deze groep groeit en dat komt niet alleen door de toename van het aantal allochtonen.

Dit grote aantal laaggeletterden heeft verschillende oorzaken. De Stichting lezen & schrijven concludeert dat het aantal jongeren het onderwijs verlaat zonder het vereiste taalniveau. Meer dan 9% van de MBO-leerlingen is niet taalvaardig genoeg. Deze leerlingen lopen het risico om als laaggeletterden door het leven te gaan. Verder zijn digitalisering en het verengelsen van woorden oorzaken dat mensen meer moeite met de taal hebben. Onder andere de overheid en zorginstellingen produceren moeilijke teksten. Als je de boodschap of de woorden in de tekst niet begrijpt dan kun je op de computer pagina’s met uitleg vinden, maar daar zijn laaggeletterden niet mee geholpen.  Zij haken dan af.

Dit heeft natuurlijk een prijs. Price Waterhouse  Coopers heeft uitgerekend dat de economische schade door laaggeletterdheid ongeveer een miljard euro per jaar is. Dit komt doordat laaggeletterden onder andere een lagere productiviteit hebben. Er is dus grote behoefte aan cursussen Nederlands. Jouw Academy biedt een eendaagse training aan. Deze is niet geschikt op te leren lezen, maar wel op je taalvaardigheid bij te spijkeren.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: