Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Slimmer werken in 5 tips

Werken wordt steeds intensiever. We moeten meer doen met minder mensen. We worden bovendien  dagelijks overspoeld door allerlei soorten informatie. Er wordt steeds meer van ons verwacht. Niet alleen op je werk, maar ook thuis. We moeten daarom slimmer werken om het hoofd boven water te houden. Hoe kun je meer doen in minder tijd? En dan op een leukere en slimmere manier. Jouw Academy heeft 5 tips voor je verzameld.

  1. Er komt veel op ons af. We maken daarom graag lijstjes om de taken allemaal te onthouden. Zo’n geheugensteuntje is handig. Een probleem is dat veel mensen met verschillende takenlijsten werken. Ze hebben een briefje naast de telefoon, een Post-it op het computerscherm, een email naar jezelf en een handige app waar al je taken op staan. Al die verschillende lijstjes kunnen stress geven. Het beperkt het overzicht en werkt het doen van de juiste dingen op het juiste moment tegen. Een goede eerste stap is dan ook om één takenlijst te maken. Dat geeft rust en minder stress om iets te vergeten.
  2. Veel mensen worden tijdens hun werk gestoord. Dat gaat ten koste van het werk. Je komt zo niet in een flow en daar hebben je hersens wel behoeft aan. Zorg dat je rustig kunt werken. Vlucht uit de kantoortuin weg als je effectief wilt werken. Als dat niet kan kun je altijd nog met oordopjes gaan werken.
  3. Er zijn mensen die tijdens het werk last hebben van hoofdpijn, nekpijn en een zwaar hoofd. De oorzaak kan liggen in de omgevingsfactoren. Je kunt bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen als je te veel lichtinval hebt. Dat heb je als je beeldscherm voor het raam staat. Je knijpt met je ogen om goed naar het scherm te kunnen kijken en dat kan hoofdpijn en vermoeidheid geven. Let daarom op je omgevingsfactoren zoals de lichtinval, de lunchtstroming, de temperatuur, de vochtigheidsgraad en het lawaai op de afdeling. Ze spelen allemaal een rol.
  4. De email gaat vaak ten koste van de effectiviteit. Als je net lekker aan het werk bent dan komen de emails binnen en ben je afgeleid. Het zorgt bovendien voor stress, want je moet al die berichten nog lezen. Als je slimmer wilt werken dan moet je iets aan het emailgebruik doen. Lees de emails op één of twee momenten op de dag en laat je niet voortdurend afleiden door berichten die binnekomen. Een belangrijke vraag is of je wel een email moet sturen. Maak hier afspraken over. Kijk ook of de email wel voor jou bedoeld is. Sta je in de cc? Lees het dan niet als je weinig tijd hebt. Verplaats de emails naar mappen om je mailbox overzichtelijk te houden. Dat geeft rust.
  5. Een manier om slimmer te werken is ook om minder te beloven. Te veel toezeggen levert je een volle agenda op. Als je iets belooft kijken ook hoeveel tijd het ongeveer gaat kosten. Zorg dat je je taken op een rij hebt.
Meer tips om slimmer met jouw tijd om te gaan? Volg de training Timemanagement.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: