Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Slimme manieren om opleidingsbudget te krijgen

Er zijn organisaties die veel geld steken in de ontwikkeling van hun werknemers, maar er zijn er ook die daar geen geld voor over hebben. Als je jezelf wilt ontwikkelen dan moet je daar soms moeite voor doen. Of je nu iets nieuws wilt leren, je vaardigheden wilt verbeteren of kennis wilt opdoen. Ga naar jouw leidinggevende en overtuig hem om te investeren in scholing. Hieronder krijgt je enkele tips om een opleidingsbudget te krijgen.

  1. Vraag bij je leidinggevende of HR na of er een opleidingsbudget is. Gemiddeld is er zo’n 500 tot 700 euro per werknemer per jaar. Bij veel organisaties wordt zo’n 40% van het opleidingsbudget niet besteed en verdwijnt dus eind december. Doe jezelf en je organisatie niet tekort. Maak nog dit jaar gebruik van het opleidingsbudget!
  2. Je kunt ook in de cao kijken. Daarin staat soms of werknemers een eigen scholingsbudget hebben. Het is dan eenvoudig om een cursus te volgen. Je gaat met de cao-bepaling naar HR of je leidinggevende en je geeft aan dat je een cursus wilt volgen. Dat kun je als de cursus in het budget past.
  3. Overtuig je leidinggevende. Geef aan welke vaardigheden en kennis je nog niet hebt en wat je kunt bereiken als je die expertise wel hebt. Maak concreet wat je het voor het bedrijf oplevert als je een training volgt.
  4. Leg uit dat je door het volgen van een training duurzaam inzetbaar wordt. Dat is een argument waar organisaties vaak gevoelig voor zijn. Regie nemen in je ontwikkeling en je talenten versterken maakt je flexibeler. Je blijft zo vakbekwaam en presteert beter in de toekomst. Als je aan jezelf werkt kun je je ook beter aanpassen aan veranderingen.
  5. Werknemers die plezier hebben in hun werk presteren beter. Je ontwikkelen met een training heeft een positief effect op hoe jij in je werk zit. Je raakt er gemotiveerd door en krijgt meer betrokkenheid en energie. Dit is een argument dat in tijden van personeelsschaarste de doorslag kan geven. Werkgevers willen dan extra aantrekkelijk zijn voor hun werknemers.
  6. Een leidinggevende wil weten of het geld voor een training goed wordt besteed. Geef aan of je jouw nieuwe kennis en ervaring kunt overdragen aan collega’s. Hoe meer mensen profiteren van de investering, hoe aantrekkelijker het voor je werkgever is om ‘ja’ te zeggen.
  7. Zoek vooraf uit welke opleiding het moet worden, wat dit kost en wat je afwezigheid voor je werkzaamheden betekent. Je kunt Jouw Academy vragen om informatie. We proberen je een zo’n goed mogelijk advies te geven (085 0432268). Je kunt ook een offerte van ons krijgen die je aan je leidinggevende kunt laten zien.
  8. Als je leidinggevende niet mee wil werken dan kun je onderhandelen. Volg bijvoorbeeld de training op kosten van de baas, maar wel in je eigen tijd. Zo investeren jullie er beiden in en zal je werkgever het sneller goedkeuren.

Veel succes.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: