Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Op zoek naar voldoening in je werk

Voor veel mensen is werk een belangrijk onderdeel van hun leven. Het wordt een probleem als je geen voldoening in je werk ervaart. Dat levert irritaties, spanningen, onrust en/of werkstress op. Hierdoor kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Je gaat je werk steeds minder leuk vinden waardoor je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een andere baan, maar dat levert soms ook veel negatieve energie op als het niet lukt om ergens anders aan het werk te komen. Je kunt ook kijken of je binnen je huidige werk weer je plezier kunt vinden. Jouw Academy heeft hiervoor 5 tips.

1 Ontwikkel je talenten

Het is voor veel mensen prettig om hun talenten te ontwikkelen. Kijk hoe je dat op het werk het beste kunt doen. Kun je iets andere taken krijgen of kun je werkzaamheden ruilen met een collega. Misschien kun je deelnemen aan werkgroepen of projecten? Bespreek dit met je leidinggevende.

2 Volg een cursus

Een cursus volgen geeft vaak weer nieuwe inspiratie en nieuwe energie. Dat is net wat je nodig hebt. Vraag na bij HR wat de scholingsmogelijkheden zijn. Soms staat er in de CAO een scholingsbudget genoemd dat werknemers kunnen gebruiken.

 3 Waardering krijgen

Als je een waardevolle bijdrage levert dan krijg je daar waardering voor. Je werk wordt weer zinvol. Kijk hoe je kunt ‘scoren’. Ga ook eens voor jezelf na of je nu ook al niet een waardevolle bijdrage levert. Hierdoor ga je misschien anders naar je werk en je functioneren kijken.

4 Gezelligheid

Het werk kan misschien niet veel voldoening geven, maar je kunt wel veel gezelligheid terug krijgen. Dat compenseert misschien. Is ook de sfeer niet goed. Maak het bespreekbaar! Vraag om feedback van je collega’s en leidinggevende.

5 Uitdaging zoeken

Uitdagingen op het werk geeft voldoening. Zorg daarom dat het werk geen sleur wordt en doorbreek de routine. Kijk of je nieuwe werkzaamheden aan je takenpakket kunt toevoegen. Of ga in de ondernemingsraad. Dan zie je de organisatie op een hele andere manier. Met een positieve en proactieve houding bereik je meer dan wanneer je negatief over je werk denkt en/of passief afwacht.

Ander werk

Als je er alles aan gedaan hebt om meer voldoening uit je werk te halen dan wordt het tijd om de balans op te maken. Als je die voldoening niet kunt vinden, is het misschien toch tijd om een andere baan te zoeken. Hoe goed je salaris ook is en hoe goed de band met je collega’s ook is. Ander werk geeft je misschien meer voldoening. Veel succes.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: