Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Mindfulness in coronatijd

In deze tijd moet alles sneller en beter. Werk, school, kinderen, familie, relaties en nog veel meer. Het is allemaal belangrijk, maar het zorgt ook vaak voor een bepaalde spanning. De coronacrisis is hier bij gekomen en zorgt voor extra druk. Kan ik mijn werk wel goed doen? Hoe komt het werk af en haal ik mijn omzet wel? Deze druk en spanning kan omslaan in stress. Een beetje stress is niet erg, maar teveel stress kan vervelende problemen zoals een burnout veroorzaken. Mindfulness kan je ontspanning geven in deze hectische coronatijden.

Ontspanning

Mindfulness is een vorm van meditatie die uit het Boeddhisme komt. Het is een soort levenshouding die je bewustzijn houdt in het hier en nu. Zo kun je meer genieten van dit moment en dat zorgt voor ontspanning. Tegelijkertijd leer je met Mindfulness situaties te accepteren zoals ze zijn, in plaats van er tegen vechten. Je kunt je vreselijk druk maken over dat je door de coronacrisis niet naar je werk kunt gaan, maar het lost niets op. Ook is het een erg effectieve manier om niet langer het grootste gedeelte van de dag op de automatische piloot te werken. Door je te richten op mindfulness maak je de mooie momenten actiever mee. Je ziet alles een stuk scherper en omarmt het heden. Mindfulness heeft daarmee invloed op de kwaliteit van je gehele dagelijkse leven. Hier hoort natuurlijk ook werk bij.

Onderzoeken

Onderzoeken wijzen uit dat mindfulness een positieve invloed kan hebben op de kwaliteit van werk, het omgaan met stressvolle situaties en voor een hogere productiviteit kan zorgen. In 2008 werd een onderzoek gehouden om de effectiviteit te onderzoeken van een groep werknemers op het werk. Er werd gekeken welke invloed een korte mindfulness training precies had op de werkprestatie en het stressniveau van de werknemers. Na de training beschikten de werknemers over meer mindfulness vaardigheden. Ook  het stressniveau bij de werknemers was duidelijk een stuk lager dan voor het volgen van de training. Verder was de slaapkwaliteit was verbeterd van de deelnemers aan de training. Dit heeft invloed op je privé en zakelijke leven.

13 Tips

Je wilt misschien wel meer doen met Mindfulness, maar hoe leef je mindful? Jouw Academy heeft 13 mindfulnesstips voor je verzameld. Ze zijn simpel en kunnen direct toegepast worden in jouw drukke hectische leventje.

 1. Doe dingen bewust en met aandacht.
 2. Plan niet je agenda vol. Doe minder en doe de dingen waar jij je goed bij voelt.
 3. Slaap meer.
 4. Doe de dingen niet gelijk achter elkaar. Hierdoor ben je je meer bewust van het heden.
 5. Neem vaker een korte pauze tussen twee verschillende activiteiten. Zo kan je de ene taak even van je af zetten en je weer opladen voor een nieuwe taak.
 6. Doe minimaal een kwartier per dag helemaal niets. Geen telefoon, maar geniet van het moment.
 7. Focus je op één ding tegelijk.
 8. Stop met piekeren over de toekomst, vestig je aandacht op het heden.
 9. Blijf met je volle aandacht bij het gesprek als je met iemand praat.
 10. Accepteer stressvolle momenten. Concentreer je een aantal momenten op je adem als je last hebt van stress.
 11. Eet rustig en met aandacht.
 12. Maak van schoonmaken en koken je meditatie moment.
 13. Zet je telefoon een tijdje uit. Je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: