Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Maak gebruik van het opleidingsbudget!

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget. Iedere organisatie geeft een verschillend bedrag aan scholing uit. Bij de ene organisatie wordt meer in scholing geïnvesteerd dan in een andere organisatie. Opvallend is dat er bij veel organisaties zo’n 30% van het opleidingsbudget overblijft. En vaak gebeurt dat ieder jaar! Werknemers maken er geen gebruik van. Dat heeft verschillende oorzaken. Het kan bijvoorbeeld aan liggen aan onwetendheid, gebrek aan tijd of aan leidinggevenden die geen toestemming geven. Wees er daarom op tijd bij en volg een training. Let op de volgende punten als je een cursus op kosten van de werkgever wilt volgen:

  1. Kijk naar je leerdoelen. Is een training echt nodig en wat moet die opleveren? Zijn de doelen en resultaten van een training niet duidelijk. Vraag dan bij de aanbieder om een opleidingsadvies. Dat is meestal gratis.
  2. Informeer bij je leidinggevende of er een opleidingsbudget is waar je gebruik van kan maken. Geef daarbij aan waarom je de cursus wilt volgen. Probeer niet alleen naar je eigen belang te kijken, maar ook naar dat van de werkgever.
  3. Vaak staan er opleidingsbudgetten in de CAO. Er is dan een bedrag beschikbaar per werknemers. Kijk daarom eens in de CAO naar de mogelijkheden.
  4. Er zijn heel veel aanbieders. sommige heel duur en anderen heel goedkoop. Betaal niet te veel. Kijk in ieder geval ook naar de ervaringen van oud-deelnemers. Je krijgt zo een indruk van de kwaliteit van de training.
  5. Veel werkgevers geven gemiddeld 500 tot 700 euro per jaar uit aan een training. Is de training duurder dan maak je gebruik van het budget van een paar jaar. Overleg hierover met je leidinggevenden of HR.
  6. Van de werkgevers vergoed 84% alle opleidingskosten voor het personeel. Een derde is een terugbetalingsregeling met de werknemers overeen gekomen. Als je budget onvoldoende is dan kun je misschien een financiële regeling afspreken.
  7. Een belangrijk reden waarom werknemers geen training volgen is het gebrek aan tijd. Er zijn heel veel korte trainingen die weinig tijd kosten. Je kunt ook denken aan e-learning. Dan kun je de trainingen volgen op het tijdstip dat je uitkomt.

 

Wil je meer weten over trainingen?Kijk naar ons trainingsaanbod.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: