Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Loonkloof tussen mannen en vrouwen is 19%

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan hun mannelijke collega’s. In 2020 verdienden vrouwen in het bedrijfsleven gemiddeld bijna € 5,00 per uur minder (19%) dan hun mannelijke collega’s. Bij de overheid verdienen vrouwen € 2,00 per uur minder (6%) dan mannen. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse Monitor loonverschillen mannen en vrouwen van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Om de gendergelijkheid op de arbeidsmarkt te bevorderen, kondigt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief van 14 november een maatschappelijke dialoog aan.

Overheid versus bedrijfsleven

Het verschil in het gemiddeld uurloon van mannen en vrouwen in overheidsdienst is tussen 2018 en 2020 met 2 procentpunt afgenomen. In het bedrijfsleven is het verschil gelijk gebleven. Als rekening wordt gehouden met leeftijd, ervaring, opleiding en functie is het loonverschil tussen mannen en vrouwen bij de overheid drie procent en in het bedrijfsleven zes procent. Dat was in 2018 nog vier procent en zeven procent. Bij de overheid verdienen vrouwelijke leidinggevenden net zoveel als mannelijke leidinggevenden. Dat is zeker niet het geval in het bedrijfsleven. Daar verdienen mannelijke leidinggevenden € 6,00 per uur meer dan hun vrouwelijke leidinggevenden, een verschil van 20%.

Jouw Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: