Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Inspiratiegids groene arbeidsvoorwaarden

Steeds meer organisaties willen een positieve bijdrage leveren aan het klimaat en milieu. Zij gaan hierin verder dan alleen het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Dit doen zij door groen werkgeverschap te verbreden naar steeds meer onderdelen binnen de organisatie, zoals het arbeidsvoorwaardenpakket. Daardoor wordt in HR-beleid steeds vaker rekening gehouden met duurzaamheidsdoelstellingen en worden arbeidsvoorwaarden steeds vaker verduurzaamd. Wordt hier nog niets aan gedaan dan kan HR, maar ook een ondernemingsraad, initiatief nemen om groene arbeidsvoorwaarden op de agenda te zetten.

Ideeën opdoen

Veel werkgevers zijn hier op dit moment mee bezig. Hoewel werkgevers enthousiast zijn om arbeidsvoorwaarden verder te vergroenen, heerst er een duidelijke behoefte aan meer informatie en inspirerende voorbeelden, aangezien dit een relatief nieuw terrein betreft. Desondanks is het belangrijk dat werkgevers zich niet laten tegenhouden, maar juist blijven experimenteren met groene arbeidsvoorwaarden. Ook met kleine stappen kan een groene beweging in gang worden gezet. Dat begint met een heldere visie en concrete doelen op het gebied van verduurzaming. Deze visie kan tijdens gesprekken over arbeidsvoorwaarden worden geïntroduceerd, om vervolgens omgezet te worden in concrete elementen van het arbeidsvoorwaardenpakket. Om ideeën op te doen heeft AWVN een inspiratiegids gemaakt. Meer informatie vind je hier.

Bron: AWVN

Jouw Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: