Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Gezondheidsrisico’s bij nachtwerk

In Nederland wordt er vaak ‘s nachts gewerkt. Ongeveer 1,3 miljoen mensen werken wel eens ‘s nachts. Uit het onderzoek van de Gezondheidsraad blijkt dat dit gezondheidsrisico’s heeft. Werken in de nacht verstoort namelijk het bioritme, waardoor er problemen met de gezondheid kunnen ontstaan. Werknemers die ‘s nachts werken hebben volgens de Gezondheidsraad anderhalf tot twee keer vaker slaapproblemen. Ook op de langere termijn kunnen er problemen met de gezondheid ontstaan. Zo verhoogt het draaien van nachtdiensten de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Dat risico neemt toe zodra werknemers langere tijd ‘s nachts werken.

De Gezondheidsraad adviseert daarom om zo min mogelijk nachtwerk te doen. Dit onderzoek kan aanleiding zijn voor HR om aan de bel te trekken of voor de ondernemingsraad om de gezondheidsrisicos bij nachtwerk op de agenda met de bestuurder te zetten.

Meer over de effecten van nachtwerk op de gezondheid kun je in het rapport lezen.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: