Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Gelijk hebben en het niet krijgen?

Je hebt gelijk. Dat weet je. En toch staat er iets in de weg om gelijk te krijgen. Hoe haal je dan de laatste barrières weg? Bekijk de onderstaande tips.

 1. Praat met de directeur of leidinggevende
  Vaak is een argument om iemand geen gelijk te geven, dat de directeur of de leidinggevende het er vast niet mee eens zal zijn. Toch is het tijdsverspilling om hierover te gaan discussiëren. Vraag daarom zo snel mogelijk of je met de directeur/leidinggevende mag spreken.
 2. Zoek bondgenoten Als je geen gelijk krijgt dan is het soms handig om bondgenoten te zoeken. Samen sta je immers sterker.
 3. Laat je niet tegenhouden door perfectionisme
  Zijn anderen het eens met de hoofdlijnen van je argument, maar raken ze verstrikt in kleine details? Laat je hier niet door tegenhouden en ga van tevoren uit van een positieve reactie, door uitspraken als: ‘Als ik de details later check, kan ik dit dan in gang zetten?’ 
 4. Denk in oplossingen
  En nodig anderen uit om hetzelfde te doen. Noemen mensen persoonlijke eigenschappen als leeftijd, gebrek aan ervaring of een verkeerde achtergrond als redenen om je geen gelijk te geven? Parkeer deze eigenschappen. Die verander je toch niet. Nodig de ander je uit om je te helpen om jouw plan te realiseren en op zoek te gaan naar oplossingen. 
 5. Regel zelf budget
  Willen mensen niet akkoord gaan met jouw plannen omdat er niet genoeg budget is? Wees creatief en check in hoeverre dit echt een barrière vormt. Wees proactief en stel voor om zelf budget te regelen. Is er dan meer animo voor jouw plan?
 6. Niet uitstellen
  Is dit zogenaamd het ‘verkeerde moment’ voor jouw plan? Blijf doordrukken en vraag wat er nodig is om iets gedaan te krijgen. 

Wil je jouw onderhandelingstechnieken verbeteren? Volg dan de training onderhandelen.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: