Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Een gids voor duurzame inzetbaarheid

Mensen moeten langer doorwerken en kunnen later met pensioen. Het is de taak van werkgevers, HR-managers en arbo-professionals dat werknemers in goede gezondheid hun pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Niet alleen de werkgever, maar ook de werknemer zelf heeft hier een verantwoordelijkheid in. Deze zorg heeft niet alleen betrekking op oudere werknemers. Dat geldt ook voor de jongere werknemers. Duurzame inzetbaarheid wordt voor meer groepen steeds belangrijker.

E-gids Duurzame inzetbaarheid

Om werkgevers en werknemers te helpen duurzame inzetbaarheid vorm te geven, heeft de European Angency for Safety and Health een praktische e-gids ontwikkeld, Duurzame inzetbaarheid, e-gids over veilig en gezond werken voor alle leeftijden. Deze gids staat boordevol met informatie, tips en praktijkverhalen om ouderen gezond aan het werk te houden.

Vier thema’s

De e-gids is afgestemd op de boven genoemde vier doelgroepen. De doelgroep arbo-professionals wordt ruim genomen. Want onder deze doelgroep vallen ook de ondernemingsraden. De e-gids over duurzame inzetbaarheid gaat in op vier thema’s:

  • Vergrijzing van de beroepsbevolking
  • Gezond werk voor alle leeftijden
  • Gezondheidsbevordering op het werk
  • Re-integreren.

Voor elk thema belicht de gids de verschillende aspecten van het ouder worden en het werk. Ieder thema bevat een aantal goede praktijkvoorbeelden en nuttige links voor wie zich verder in het thema wil verdiepen. Als dat nog niet genoeg is kun je ook met een trainer aan de slag. We bieden begeleidingstrajecten voor ondernemingsraden en HR. Neem hiervoor contact op met Jouw Academy (085 – 0432268)

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: