Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

De boterham blijft populair als lunch

De meeste mensen lunchen op het werk. Wat eten we eigenlijk? Eurest heeft dit uitgezocht. De belegde boterham blijft in Nederland de  meest populaire lunch. Daarna zijn fruit, een warme snack en soep het populairst. Slechts 17% koopt zijn lunch in het bedrijfsrestaurant. De meeste mensen nemen hun eigen lunch mee. Een  op de vijf werknemers in Nederland eet zijn boterham regelmatig achter het bureau of op de werkplek. Iets meer dan de helft van hen legt elke dag zijn werk neer om te pauzeren voor de lunch. Dit is het laagste percentage van de onderzochte landen in Europa, terwijl we toch een Arbeidstijdenwet hebben die voorschrijft dat we regelmatig moeten pauzeren.

Op de vraag met wie we lunchen, antwoordt 65 procent van de ondervraagde werknemers dat meestal te doen met (bevriende) collega’s. Zo’n 25% van de medewerkers zegt vaker met collega’s te willen lunchen. De heersende gedachte is dat dit kan helpen om de teamband te versterken. Een op de drie werknemers luncht meestal alleen, maar dit lijkt geen vrijwillige keuze. Er is ook een groep die niet lucht. Ze werken gewoon door en nemen geen tijd voor een lunchpauze.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: