Beoordeling:

Verbeter je adviesvaardigheden

In je werk moet je regelmatig adviseren. Van jou wordt een deskundig advies verwacht, maar ook een advies dat in lijn is met de organisatie. Je moet dan vertrouwen op jouw vaardigheden als adviseur. Daarbij zijn non-verbale communicatie, gesprekstechnieken en luistervaardigheden van belang. Hoe win je het vertrouwen van degene die jij adviseert? Hoe ga je om met verschillende belangen en weerstanden?

In de Training adviesvaardigheden leer je je vaardigheden verbeteren. Die zijn naast jouw vakkennis van groot belang om overtuigend te kunnen adviseren. In deze cursus van een dag doorlopen we het gehele adviesproces. Tijdens de Training adviesvaardigheden krijg je niet alleen theorie, maar ga je veel oefenen. Jij kunt vooraf eigen casussen inbrengen waarmee je gaat oefenen. Jij krijgt gerichte feedback van een ervaren trainer. Hierdoor word je een betere adviseur.

De resultaten na de Training adviesvaardigheden:

 • je bent in staat om op een overtuigende manier te adviseren.
 • je kent de verschillende fasen van een adviestraject.
 • je weet hoe je met weerstanden om kunt gaan.
 • je kunt effectieve adviesgesprekken voeren.
 • jij weet hoe je vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur kunt opbouwen.
 • je bent je bewust van jouw stijl van communiceren.

Bij de training gebruiken we onder andere de Waaier adviesvaardigheden van Marieta Koopmans en Carla Schroers.

De training adviesvaardigheden is bedoeld voor iedereen die wel eens adviseert. Dat kan zijn als leidinggevende, beleidsmedewerker, OR-lid of leidinggevende.

De Training adviesvaardigheden duurt 1 dag. Het programma ziet er als volgt uit:

Voordat de training begint ontvangt u een schriftelijke intake. Dat is een vragenlijst waarmee de trainer beter kan inspelen op uw vragen en dilemma’s.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 De start van de training

 • Kennis maken en introductie
 • Wat zijn kenmerken van een goede adviseur?
 • Adviesfasen en gespreksstijlen
 • Adviesrollen van de adviseur

12.45 Lunch

13.30 Start middagdeel

 • Interventies bij weerstand
 • Jouw meerwaarde als adviseur
 • Omgaan met krachtenvelden
 • Effectief schakelen tijdens adviesgesprekken
 • Evaluatie en tips

16.00 Einde programma

Maatwerk

Als je deze cursus met jouw eigen collega’s wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. Jouw Academy kan deze cursus op het moment dat het jou schikt op de door jou gewenste locatie verzorgen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen je graag verder (Telefonisch 085 - 0432268 of via de e-mail info@deacademy.nl).

De cursuskosten bedragen € 364,00 per persoon exclusief € 65,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 29,00. De totale kosten per persoon bedragen € 459,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Ben je werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als je bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar Jouw Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of je een btw-vrije training wilt volgen. Als je je hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest je hier

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit jouw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer je tegelijkertijd boekt voor meer collega's, ontvang je automatisch een aantrekkelijke korting op de kale cursusprijs:
2e deelnemer: 10% korting;
3e deelnemer: 15% korting;
4e deelnemer: 20% korting;
5e en meerdere deelnemers: 30% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje aan de rechterkant van deze pagina in te vullen, kun je direct de prijs van jouw cursus berekenen. Deze sturen wij je per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor je niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kun je kosteloos annuleren. Wanneer je je binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt Jouw Academy de totale cursusprijs in rekening. Je kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze algemene voorwaarden vind je hier.

Deel ook uw ervaring >
1
2
3
4
5
Verzend
     
Annuleer
OR Academy heeft het recht om ervaringen te verwijderen.

Geef een beoordeling

Gemiddelde beoordeling:  
 0 beoordelingen

Eigenschappen

Duur: 1 dag
Prijs: € 364 (ex. accommodatie)
Deelnemers: Maximaal 15
Contact

Contact

Direct contact met onze experts
085 - 0432268
Beloftes

Onze beloftes

 • goede prijs
 • vooraf persoonlijke intake
 • kleine groepen
 • niet goed geld terug!
 • een half jaar gratis nazorg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.