Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Opfriscursus Nederlands

Beter Nederlands leren schrijven

Hoe zit het toch met die d’s en t’s bij de werkwoorden? Wanneer gebruik je een streepje en wanneer niet? Iedereen die regelmatig een e-mail of notitie schrijft, stelt zichzelf dit soort vragen. Is jouw kennis van het Nederlands wat weggezakt en twijfel je regelmatig hoe je iets moet schrijven? Jouw Academy biedt je de mogelijkheid jouw kennis wat op te frissen met de opfriscursus Nederlands. Deze cursus is praktijkgericht. Vooraf stuur je een tekst op en je maakt tijdens de cursus veel oefeningen. De trainer ondersteunt je daarbij en geeft je tips. Je leert in 1 dag de regels voor spelling en grammatica makkelijker toepassen. Ook staan we stil bij de zinsbouw en structuur van teksten. Je leert zo helderder formuleren en je voorkomt vervelende taalfoutjes in je teksten. Dat geeft je een zelfverzekerder gevoel als je teksten schrijft.

Resultaat na de opfriscursus Nederlands:

 • Je voelt je weer zekerder als je schrijft.
 • Je kunt de belangrijkste regels van het Nederlands toepassen.
 • Je maakt geen fouten meer in de meest voorkomende spellingkwesties.
 • Je formuleert helderder en beknopter.
 • Je hebt meer kennis van grammatica en spelling.
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

Jouw Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

De training is geschikt voor mensen die regelmatig schrijven en dat graag foutloos willen doen.

Het programma van de opfriscursus Nederlands duurt 1 dag en ziet er als volgt uit:

Voor de cursus ontvang je een schriftelijke intake. Je krijgt de mogelijkheid om ook een korte tekst op te sturen. De trainer kan met jouw intake en tekst beter inspelen op jouw situatie en jouw vragen.

9.30 Ontvangst met koffie en thee

Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 Start cursus

 • We lopen de intakeformulieren en teksten langs.
 • De zinsopbouw in het Nederlands
 • De werkwoordsvormen (d’s en t’s)
 • Helder en beknopt formuleren.
 • Aaneenschrijven, streepje ertussen of los?
 • Meervoudsvorming

12.45 Lunch

 • Leestekens
 • Schrijfwijze van afkortingen
 • Vervoeging van Engelse werkwoorden
 • Enkele lastige taalkwesties

16.00 Einde programma

Deze training wordt gegeven door Anne-Loes van Huijstee. Zij is neerlandica en senior trainer.

Maatwerk

Als je deze cursus met jouw eigen collega’s wilt volgen is dat natuurlijk mogelijk. Jouw Academy kan deze cursus met dit programma op het moment dat het jou schikt op de door jou gewenste locatie verzorgen. Het is ook mogelijk om het programma helemaal aan te passen op jouw wensen. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld inzoomen op het schrijven van rapporten of een bepaald type brief. Dit maakt de situaties vaak veel echter. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder (Telefonisch (085 0432268).

Amersfoort:
23-09-2024

De cursuskosten bedragen € 450,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 565,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Ben je werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als je bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar Jouw Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of je een btw-vrije training wilt volgen. Als je je hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer hierover leest je hier

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit jouw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer je tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvang je automatisch een aantrekkelijke korting op de kale cursusprijs:
2e deelnemer: 10% korting;
3e deelnemer: 15% korting;
4e deelnemer: 20% korting;
5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje aan de rechterkant van deze pagina in te vullen, kun je direct de prijs van jouw cursus berekenen. Deze sturen wij je per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor je niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kun je kosteloos annuleren. Wanneer je je binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt Jouw Academy de totale cursusprijs in rekening. Je kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of email). Meer over onze algemene voorwaarden vindt u hier.

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

Jouw Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Eigenschappen

Duur:

1 dag

Prijs:

€450 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Contact

Direct contact met onze experts

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: