Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Checklist beïnvloeden

Iedere dag zijn wij bezig om anderen te beïnvloeden. Dat gebeurt op je werk, maar ook thuis. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je de vakantiebestemming afspreekt, een nieuwe keuken koopt of het werk verdeelt. Beïnvloeden is een belangrijke vaardigheid op alle niveaus. Het maakt niet uit of je leidinggevende bent of werknemer.

Het is dus goed dat je je bewust bent van je kwaliteiten op het gebied van beïnvloeden. Je weet dan ook welke vaardigheden je mist en wat je kunt aanleren. We hebben een checklist beïnvloeden gemaakt waar je je voordeel mee kunt doen als je invloed uit wilt oefenen.

  1. Zorg dat je je goed voorbereidt als je wilt beïnvloeden.
  2. Bedenk voordat je invloed uitoefent wat je wilt bereiken.
  3. Speel geen rol als je wilt beïnvloeden. Wees echt, want anders kom je onnatuurlijk over.
  4. Verdiep je in de behoeften van de ander. Als je de ander begrijpt dan krijg je sneller aansluiting.
  5. Ken de belangen van de ander. Hier kun je bewust op inspelen. Als je dezelfde belangen hebt dan kun je sneller resultaten boeken.
  6. Wees vriendelijk. Met vriendelijkheid kun je veel bereiken. Geef complimenten.
  7. Zorg dat je overtuigend je boodschap kunt overbrengen. Als je gezien wordt als een autoriteit dan zijn mensen eerder geneigd aan je verzoek te voldoen.
  8. Denk aan de wederkerigheid. Als jij iets voor een ander doet dan doet hij dat ook sneller voor jou.
  9. Neem de tijd. Vraag eerst iets kleins en ga dan stap voor stap verder.
  10. Maak gebruik van schaarste. Hierdoor wordt het interessant.

Meer weten?

Als je niet genoeg hebt aan deze checklist beïnvloeden en je wilt aan je beïnvloedingsvaardigheden wilt werken dan kan dat bij Jouw Academy. We hebben een eendaagse training beïnvloeden. Meer informatie vind je hier. In Het praktische checklistboek voor de OR kun je een analyse maken van je beinvloedingsvaardigheden. Je weet dan wat je verder moet ontwikkelen. Deze analyse is voor iedereen toepasbaar.

Jouw Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: