Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

Beter beïnvloeden doe je zo!

Stel je voor dat je alleen nog maar energie steekt in zaken waar je daadwerkelijk invloed op hebt en tevreden bent over het eindresultaat. In plaats van keihard te werken voor iets waar je eigenlijk geen invloed op hebt. Hier besteedt de auteur Stephen Covey aandacht aan in zijn boek De zeven eigenschappen van leiderschap. Hij heeft het over de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid. Deze twee cirkels tonen een duidelijk onderscheid tussen waar je wel of niet invloed op hebt. Hoe kan je deze inzichten gebruiken om beter te beïnvloeden, met oog voor de belangen van anderen?  

Beinvloeden doe je op verschillende manieren
Cirkel van invloed & cirkel van betrokkenheid

Binnen de cirkel van invloed valt alles waar jij de regie over voert, zoals je gedrag, gedachten, opvattingen, acties en gevoel. Buiten de cirkel van betrokkenheid valt alles waar je je wel bij betrokken voelt, maar waar je zelf geen directe invloed op hebt. Ben je ontevreden over hoe bepaalde zaken op het werk gaan? In plaats van je vast te bijten in wat er niet werkt (zoals het contact met een bepaalde collega, te veel taken of geen goede werk-privébalans) en te wachten op een verandering, kun je om te beginnen je eigen gedrag aanpassen.

Maak het concreet

De cirkel van invloed is kleiner dan de cirkel van betrokkenheid. Oftewel: het aantal zaken waar je invloed op hebt is kleiner dan het aantal zaken waar je je bij betrokken voelt. Toch is de kans om iets voor elkaar te krijgen veel groter wanneer je je richt op de meer realistische cirkel van invloed, die veel dichterbij ligt.  Klaag dus niet over het gedrag van de ander, maar ga op zoek naar kleinere, behapbare onderwerpen waar je zelf invloed op hebt en kom in actie. Geef bijvoorbeeld je grenzen aan en zeg vaker nee, kijk met je leidinggevende of flexibele werktijden mogelijk zijn en ga eindelijk eens het gesprek aan met die collega met wie je niet goed overweg kan. En maak duidelijk voor jezelf wat energiegevers en energievreters zijn. Hoe kun je meer energiegevers voor jezelf creëren? Door je consequent te richten op de cirkel van invloed wordt deze ook groter.

Meer weten over effectief beïnvloeden?

In de training Effectief beïnvloeden krijg je inzicht in de sterke en zwakke kanten van je beïnvloedingsstijl. Je leert hoe je jouw invloed kan vergroten en de interactie met anderen strategischer kunt ‘managen’. Je krijgt in deze training verder zicht op je belangen en mogelijkheden in relatie tot die van jouw gesprekspartner(s) en begrijpt beter wat je eventueel tegenhoudt. Schrijf je hier in voor de training.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: