Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Search

Gratis handreiking arbeidsveiligheid

De SER heeft een samenvatting gemaakt van de handreiking arbeidsveiligheid. De toon is luchtig, met sport als metafoor. Het is speciaal bedoeld om kleine en middelgrote bedrijven te helpen toe te werken naar betere veiligheidsprestaties op de werkvloer. Dit kan in zes stappen. In deze stappen kunnen werkgevers en werknemers toewerken naar betere veiligheidsprestaties op de werkvloer. Hierdoor vermijden ze ongevallen en schade op het werk. De zes stappen naar betere veiligheidsprestaties zijn:

  1. Krijg kennis van de belangrijkste begrippen;
  2. Volg de spelregels uit de Arbowet waarmee je de risico’s in kaart brengen;
  3. Maak in zeven stappen een risico-inventarisatie en -evaluatie;
  4. Geef de verantwoordelijkheden aan een of meerdere preventiemedewerkers;
  5. Realiseer je dat overtredingen van de wet kunnen leiden tot waarschuwingen, boetes maar ook het stilleggen van je bedrijf door de Nederlandse Arbeidsinspectie;
  6. Trap af met een systematische veiligheidsaanpak.
Meer informatie

Wil je meer weten van het veiligheidsspel, pak dan de SER-handreiking Arbeidsveiligheid | Aanpak voor betere veiligheidsprestaties erbij. Hierin staan de stappen uitgebreider beschreven en vind je bronnen om nog dieper op de stof in te gaan. Winnen in veiligheid, dat wil toch iedereen? Je kunt ook een cursus volgen om met veiligheid aan de slag te gaan. Voor HR is dat de cursus HR en arbeidsomstandigheden en voor ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen is dat de Basiscursus OR en arbo.

bron: SER

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: