Betaalbare trainingen en begeleiding voor jou!

Zoek

7 kernpunten voor een aantrekkelijke werkgever

De economie trekt weer aan en het aantal werklozen neemt af. Werkgevers krijgen steeds meer problemen om geschikt personeel aan te trekken. Voornamelijk in de sectoren IT, de financiële sector en zorg moeten organisaties extra hun best doen om goede medewerkers te vinden en te behouden. Het wordt voor organisaties weer belangrijk om talenten aan te trekken én te behouden. Hoe wordt je een aantrekkelijke werkgever? Je moet dan kijken naar wat werknemers écht willen van hun werkgever. Uit onderzoek van het Kenexa Research Institute blijkt dat werknemers 7 dingen willen. Dit is onafhankelijk van hun functie, sector en nationaliteit. We zetten ze voor je op een rijtje.

1 Salaris en werknemers benefits

Het salaris is niet het belangrijkste voor veel werknemers, maar het speelt wel een rol. Werknemers willen namelijk een eerlijk loon voor het werk dat ze doen. Ook de balans werk en privé moet in orde zijn. Kan een werknemer dit goed combineren? Een werkgever moet daarom goed blijven kijken naar het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden.

2 Erkenning van de baas

Iedereen is gevoelig voor erkenning. Ook werknemers willen regelmatig een ‘schouderklopje’ van hun leidinggevende. Ze willen bovendien gehoord worden. Werkgevers moeten de waardering niet alleen in het beoordelingsgesprek tonen, maar ook op andere momenten.

3 Baanzekerheid

Werknemers willen nog steeds werkzekerheid. Ze willen het vertrouwen hebben dat hun baan en de organisatie in de toekomst blijven bestaan. De werkgever kan werknemers meer betrekken bij de organisatie en de werkgever kan open zijn over het wel en wee van de organisatie.

4 Uitdagend werk

Werknemers willen een uitdagende, interessante en leuke baan. Ze willen voldoening halen uit hun werk. Werkgevers kunnen bij de functioneringsgesprekken nadrukkelijker stilstaan bij de uitdagingen in het werk. Hoe houd je het werk aantrekkelijk?

5 Doorgroeimogelijkheden

Werknemers willen zich ontwikkelen. Hierdoor blijft het werk aantrekkelijk en kun je doorgroeien naar een andere functie. Werknemers moeten daarom de mogelijkheden krijgen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en hun loopbaan uit te bouwen. Een flink scholingsbudget maakt een werkgever aantrekkelijker.

6 Werkomstandigheden

Werknemers willen in eerste instantie een fijne werksfeer. Dit is niet alleen hoe werknemers met elkaar omgaan, maar ook hoe er leidinggeven wordt en of er activiteiten zijn die het teamwerk en de binding met de organisatie bevorderen.  Maar er is meer. Een werkplek moet ook comfortabel, gezond en veilig zijn. Worden de arbeidsrisico’s voldoende aangepakt?

7 Openheid

Werknemers willen openheid. Ze willen werken voor eerlijke, oprechte, integere leidinggevenden. Een manager moet open en direct communiceren. Geen gedraai maar de waarheid!

Aantrekkelijke werkgevers

Organisaties die een prettige werksfeer creëren en dit weten te communiceren naar de arbeidsmarkt zijn het meest aantrekkelijk. Een prettige werksfeer wordt onder andere gekenmerkt door prettige collega’s, ruimte en vertrouwen en betekenisvol werk. Om nog aantrekkelijker te worden kan de organisatie lifestyle voordelen inzetten. Voorbeelden daarvan zijn de aanwezigheid van een coffeebar, een aantrekkelijke lunchruimte, het dragen van casual kleding, een fitnessruimte en apart ingerichte vergaderruimtes.

Contact

Direct contact met onze experts

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de Jouw Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: